Brief verzoek om stage

Een stagebrief is eigenlijk vergelijkbaar met een gewone sollicitatiebrief. Bekijk daarom ook even op internet naar tipd voor het schrijven van een solliciatiebrief. Er zijn echter ook verschillen tussen een sollicitatie en een stagebrief.
1. Motivatie
Bij een stagebrief ligt er meer de nadruk op je motivatie. Omdat je minder kunt vertellen over je werkvelden zul je meer nadruk moeten leggen op waarom jij de stage graag wilt hebben.
2. Interessante banen
Aangezien je veel competentie zult hebben van studenten die dezelfde studie doen. zul je je op een andere manier moeten onderscheiden. Een goede manier is te schrijven over je nevenactiviteiten of relevante hbby's. Probeer je bijbaan, eigen bedrijfje of specifieke hobby positief te benadrukken. Stages die je tijdens je VMBO opleidingt hebt gelopen zijn natuurlijk ook goed..
3. Toekomst
Bij het schrijven van een normale sollicitatiebreief voor een baan moet je je meer op je verleden richten. Maar bij een sollicitatie voor een stage moet je meer over je toekomst vertellen. Vertel duidelijk waar je naar toe wilt in je toekomstige professionele leven (ook al weet je dat nog zeker) en hoe deze stage daar in past. Overtuig je je toekomstige werkgever/ stagebegeleider dat je gemotiveerd bent en bereid bent hard te werken.

 

Wil je meer weten en een voorbeeld van zo'n brief? Klik op  sollicitatiebrief 1e stage.docx (28,1 kB)